a16z CTO állítja, hogy a Memecoins fenyegetik a kripto jövőjét

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A memecoinok és token alapú projektek robbanásszerű növekedése a különböző blokkláncokon jelentősen felkeltette a befektetők érdeklődését. Ezek a tokenek, amelyeket gyakran játékos témáik vagy a gyors pénzügyi nyereség lehetősége jellemez, vitát váltottak ki a kriptopénz közösségen belül, és továbbra is polarizáló téma.

Eddy Lazzarin, az Andreessen Horowitz kriptodivíziójának, az a16z Cryptónak a technikai vezetője hangosan bírálta a memecoinokat, azzal érvelve, hogy azok elvonják a kriptopénz mozgalom szélesebb, hosszú távú céljaitól. Lazzarin szerint ez a tendencia negatívan befolyásolta, hogy a kriptovalutákat hogyan látja a nagyközönség.

Az X közösségi médiaplatformon nemrégiben közzétett bejegyzésében Lazzarin megfogalmazta aggodalmait a memecoinok negatív visszahatásával kapcsolatban, amelyet a kriptopénz-szektor integritására és jövőjére gyakorolhatnak.

Úgy tűnik, hogy Lazzarin rosszallását a memecoinokkal kapcsolatban Michael Dempsey, a Compound (az azonos nevű DeFi protokolltól elkülönülő befektetési cég) ügyvezető partnere által tett megjegyzések váltották ki, aki olyan projekteket támogat, mint az Arbitrum. Dempsey rámutatott, hogy a memecoinok talán nagyobb elégedetlenséget és fluktuációt okoznak a kriptopénzfejlesztők körében, mint még a piac közelmúltbeli visszaesése is.

„[…] valami tartós értéket építeni egy hosszú érzelmi út, és kemény lehet a 2 éves medvepiac után, ahol néhány túlterhelt idióta az egész piacot atombombává tette, hogy aztán a kriptóból visszatért a kíváncsiság, és a fő energiavákuum a szerencsejáték” – állította Dempsey a témát elindító eredeti bejegyzésben.

A kriptopénz közösségen belüli különböző figurák ilyen kritikái ellenére a memecoinok továbbra is jelentős részesedéssel bírnak a piaci tájképben.

„A memecoinok megváltoztatják azt, ahogy a nyilvánosság, a szabályozók és a vállalkozók látják a kriptót. Legjobb esetben is úgy néz ki, mint egy kockázatos kaszinó. Vagy egy kaszinót álcázó hamis ígéretek sorozata. Ez mélyen befolyásolja az elfogadást, a szabályozást/törvényeket és a vásárlói magatartást. Nap mint nap látom a károkat. Neked is látnod kellene” – mondta Lazzarin a szálra reagálva.

A CoinGecko adatai azt mutatják, hogy a vezető memecoinok együttesen több tízmilliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhetnek. A Dogecoin (DOGE), amelyet gyakran támogatnak olyan magas rangú személyiségek, mint Elon Musk, az X tulajdonosa és a Tesla vezérigazgatója, továbbra is a vezető memecoin a piaci értékelés tekintetében, meghaladva a 20 milliárd dollárt.

Emellett az olyan platformokon, mint a Solana, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a memecoinok, bár ezek sem mentesülnek a kritikáktól, különösen a kezdeti finanszírozásuk biztosítására alkalmazott stratégiák tekintetében. Érdekes módon Lazzarin kritikus álláspontja ellenére az a16z Crypto nemrég kiadott egy útmutatót a tokenek bevezetéséről, bár továbbra is bizonytalan, hogy kritikái közvetlenül kapcsolódnak-e az új útmutató tartalmához.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára