A Tether társalapítója a tokenizációt a legnagyobb ugrásként üdvözli a Fiat óta

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Tether egyik vezetője nemrég azt állította, hogy a fiat valuták, például az amerikai dollár digitális tokenekké alakítása nagy újítás. Szerinte ez a változás a jövőben jelentősen befolyásolhatja a globális pénzügyeket.

William Quigley, aki segített a Tether kriptovaluta-vállalat és a WAX decentralizált tőzsde elindításában, úgy véli, hogy a világ gazdaságai a következő évtizedben digitális, tokenizált pénzt kezdhetnek használni. Az FT Crypto and Digital Assets Summit május 9-i FT Crypto and Digital Assets Summit című rendezvényén tartott beszélgetésen elismerően nyilatkozott erről a technológiáról.

Quigley kifejtette, hogy a fiat pénznemek tokenizálása javíthatná azokat, olyan lehetőségeket teremtve meg, mint például a kamatjövedelem ezeken a digitális pénzformákon. Hangsúlyozta, hogy ennek az innovációnak nincsenek hátrányai, csak előnyei.

A Tether társalapítója kijelentette:

„Csodálkoztam, hogy a folyószámlám miért nem fizet nekem soha kamatot. Erre azt mondták, hogy nos, akkor megkapod az elektronikus bankolás csodálatos előnyeit. Szóval, egy bizonyos ponton ez megtörténhet. De jelenleg az emberek annyira elégedettek a dollárjaik tokenizációjával, hogy a kamatról való lemondás gondolata nem igazán volt meggyőző kérdés.”

Arra is rámutatott, hogy dollárbilliók ülnek az amerikai bankszámlákon anélkül, hogy kamatoznának. Az emberek ezeket a számlákat használják banki igényeik kielégítésére, például ATM-hozzáférésre és elektronikus fizetésre, annak ellenére, hogy semmit sem keresnek a pénzükön.

Ugyanezen előadás során Quigley megosztotta, hogyan került kapcsolatba a kriptovalutákkal és hogyan segített létrehozni a Tether-t. Ma a Tether a legnagyobb stabilcoin a piaci méret alapján, és a leggyakrabban kereskedett kriptopénz.

Quigley számos ötletét a játékok iránti korai érdeklődésének tulajdonította. Az 1990-es évek végén a játékon belüli tárgyak kereskedelme népszerűvé vált. Ő és társa meglátta, hogy szükség van egy digitális fizetési szolgáltatásra, mivel akkoriban nem volt egyszerű módszer a fiat valuta online használatára. Ez vezetett ahhoz az ötletükhöz, hogy létrehozzanak egy digitális letéti szolgáltatást a játékbeli tárgyak készpénzzel történő megvásárlására. Quigley azt is megemlítette, hogy ő volt a PayPal egyik első nagy befektetője.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára