A Tesla visszatért a Bitcoin-játékba?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Tesla Bitcoin-állományának közelmúltbeli fellendülése újra heves vitákat váltott ki a kriptopénz-közösségen belül, különösen a Tesla Bitcoin-tárca nyomon követési funkciójának az Arkham Intelligence elemzési platformjába történő integrálásával. Jelenleg a Tesla digitális pénztárcája lenyűgöző 11 509 BTC-vel büszkélkedhet, ami jelentős, 1789 BTC-s növekedést jelent a legutóbbi eredményjelentése óta, ahol 9 720 BTC birtoklásáról számolt be.

A Tesla betörése a Bitcoin világába 2021 februárjára nyúlik vissza, amikor is a vállalat Elon Musk vezetésével hullámokat vert azzal, hogy elképesztő összegű, 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba. Ez a bátor lépés, amelyet a bikapiac csúcsán hajtottak végre, azzal a bejelentéssel járt együtt, hogy a Tesla tervezi, hogy elfogadja a Bitcoin-fizetéseket az elektromos járműveiért, ami jelentős mérföldkövet jelentett a kriptovaluták mainstream elfogadottságában.

A Tesla Bitcoin-útja azonban korántsem volt lineáris. 2021 márciusában sorsfordító pillanat következett be, amikor a Tesla a Bitcoin környezeti hatásával kapcsolatos növekvő aggodalmak közepette úgy döntött, hogy eladja Bitcoin-állományának nagyjából 10%-át.
A narratíva 2022-ben tovább fejlődött, és a Tesla további kiigazításokat eszközölt Bitcoin-stratégiájában.

Nevezetesen, az elektromos autógyártó a második negyedév során eladta Bitcoin-tartalékainak jelentős részét, amely állományának körülbelül 75%-át tette ki.
Elon Musk és a Bitcoin kapcsolatát a csodálat és a szkepticizmus keveréke jellemezte. Miközben kezdetben optimizmusát fejezte ki a Bitcoinban rejlő lehetőségekkel kapcsolatban, Musk aggodalmának is hangot adott a környezeti lábnyomával kapcsolatban, ami a Tesla azon tervének visszavonásához vezetett, hogy elfogadja a Bitcoin-fizetéseket a járműveiért.

A Tesla Bitcoin-állományának közelmúltbeli megugrása spekulációkat és intrikákat gerjesztett az olyan online platformokon, mint az X. A felhasználók azt a lehetőséget latolgatták, hogy a Tesla visszavásárlási tevékenységek révén újra beléphet a Bitcoin-piacra, míg mások a számviteli kiigazítások szerepét latolgatták a BTC-állományok bejelentett növekedésének hátterében.

A találgatások ellenére mind a Tesla, mind Musk feltűnően hallgatott a kérdésről, teret engedve a további találgatásoknak és várakozásoknak a vállalat jövőbeni, Bitcoinhoz kapcsolódó törekvéseivel kapcsolatban.

Ez a stratégiai manőver Michael Saylor meggyőző erőfeszítéseit követte, aki sikeresen meggyőzte Muskot, hogy a Bitcoint építse be a vállalat mérlegébe. A MicroStrategy elképesztő 193 000 BTC birtoklásával a Bitcoin legnagyobb intézményi birtokosa világszerte.
A március 1-jén a Bitcoin Atlantis konferencián tartott panelbeszélgetésen Saylor meggyőző érveket hozott fel, azt sugallva, hogy a mesterséges intelligencia (AI) fejlődése és a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) elterjedése katalizálná a Bitcoin évtizedes “aranylázát”.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára