Top kripto

  A montenegrói miniszterelnök titkos befektetése Do Kwon Terraform Labs vállalatába

  Közel egy héttel azután, hogy a Terraform Labs egyezséget kötött az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC), egy áprilisi bírósági dokumentumból származó új részletek újabb vitát robbantottak ki a sikertelen kriptoprojekt körül.

  A SEC leleplezte a montenegrói miniszterelnököt, mint korai Terra befektetőt

  A montenegrói média, a Vijesti jelentése nyilvánosságra hozta, hogy Milojko Spajic miniszterelnök, aki 2023 októberében lép hivatalba, 2018 áprilisában 75 000 dollárt fektetett be a szingapúri székhelyű Terraform Labs-be. Ezt a befektetést 750 000 Terra (LUNA) token megvásárlására fordították.

  Milojko Spajic montenegrói miniszterelnök 75.000 dollárt fektetett a Terraform Labs-be.

  A jelentés szerint Spajic a kezdeti befektetők között volt, és a befektetését néhány nappal azelőtt eszközölte, hogy a Terraform Labs-t hivatalosan bejegyezték Szingapúrban 2018. április 23-án.

  A közzététel a SEC által benyújtott bírósági dokumentumból származik. A dokumentumok nyilvánosságra kerülése előtt a montenegrói miniszterelnök azt állította, hogy ő személyesen soha nem fektetett be a Terraform Labsbe.

  Ehelyett azt állította, hogy a Das Capital SG, egy szingapúri cég, amelynek 2017 és 2020 között dolgozott, hajtotta végre a befektetést. A SEC bírósági dokumentumaiban azonban Spajic az egyik első befektetőként szerepel, és egy 2018. április 17-i keltezésű, az ő nevével ellátott szerződést mutatnak.

  Spajic a Terraform Labs egyik eredeti befektetője.

  Terraform Labs’ 40 milliárd dolláros olvadás

  A Terraform Labs hozta létre a LUNA és a TerraUSD (UST) kriptotokeneket, amelyek piaci kapitalizációja egykor elérte a 2 milliárd dollárt. A tokenek 2022 májusában bekövetkezett összeomlása azonban közel 40 milliárd dollárt törölt el a kriptopiacról. Ez az összeomlás nemcsak a kripto ökoszisztémát tette tönkre, hanem számos kripto fedezeti alap bukásához is vezetett, amelyek ezeket a tokeneket fedezetként használták.

  2024 áprilisában az esküdtszék bűnösnek találta a Terraform Labs-t és társalapítóját, Do Kwon-t a befektetők becsapásában a SEC által indított polgári perben. Kwont 2023 márciusában tartóztatták le a nemzetközi bűnüldöző szervek, miután több hónapig menekült az elfogás elől.

  A Spajic és a Terraform Labs közötti közvetlen befektetési szerződést létrehozó új dokumentumok megjelenése jelentős problémákat vethet fel a miniszterelnök számára. Korábban nem hozta nyilvánosságra a projektben való személyes pénzügyi részvételét, ami kérdéseket vet fel átláthatóságával és esetleges összeférhetetlenségével kapcsolatban.

  Ezek a megállapítások valószínűleg további vizsgálatokat és vitákat generálnak Montenegróban és a szélesebb kripto közösségben egyaránt. Ahogy egyre több információ kerül napvilágra, úgy válhatnak egyre mélyebbrehatóbbá a Spajic politikai karrierjére és a Terraform Labs ellen folyó vizsgálatokra gyakorolt hatások.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..