Top kripto
  Top kripto

   A Metaplanet 400 millió jenes Bitcoin-vásárlása: Ázsia MicroStrategy újra lecsap

   A Metaplanet, egy japán részvénytársaság, amely eredetileg szállodaüzemeltetőként indult, nemrég bejelentette, hogy további 400 millió jen (2,5 millió dollár) értékben vásárolt Bitcoinban. Ez a felvásárlás a vállalat azon stratégiájának folytatása, hogy a Bitcoint kincstári tartalékeszközként alkalmazza.

   A csökkenő Bitcoin-piac ellenére a Metaplanet nyilvánosságra hozta, hogy július 8-án további 42.466 Bitcoin-t vásárolt. Ezzel a legutóbbi vásárlással a teljes állománya megközelítőleg 203 BTC-re emelkedett. A vállalat összesen 2,05 milliárd jent (12,7 millió dollár) fektetett be ezekbe az érmékbe, az átlagos vételár 10 millió jen (62 000 dollár) volt érménként.

   A Metaplanet a MicroStrategy amerikai szoftvercéget utánozza, amely jelentős Bitcoin-felhalmozásáról ismert. A MicroStrategy 2020 óta több mint 200 000 Bitcoint halmozott fel, amelynek értéke jelenleg 15 milliárd dollár, és ezzel a legnagyobb vállalati Bitcoin-tulajdonos.

   A Metaplanet részvényárfolyama gyakran tükrözi a Bitcoin árfolyamának ingadozását, mivel a befektetők a Bitcoin kitettség helyettesítőjének tekintik. Ez a korreláció rávilágít a vállalat teljesítménye és a kriptopénzpiac közötti szoros kapcsolatra.

   A japán cég úgy véli, hogy a Bitcoin megszerzése segít enyhíteni a gyengülő jennel kapcsolatos kockázatot, különösen Japán tartósan alacsony kamatlábai közepette. Emellett ez a megközelítés lehetőséget nyújt a hazai befektetőknek, hogy egy tőzsdén jegyzett vállalaton keresztül szerezzenek Bitcoin-kitettséget, ami kedvezőbb adózási elbírálással jár.

   2022-ben a jen drámai zuhanáson ment keresztül, és évtizedek óta nem látott mélypontokat ért el a dollárral és az euróval szemben. A japán jegybank laza monetáris politikát folytatott, ellentétben a többi nagy gazdaság által elfogadott szigorító politikával.

   Bár a Metaplanet Bitcoin-vásárlásai egyelőre viszonylag kis volumenűek, a vállalat folyamatban lévő befektetései azt mutatják, hogy még a változékony piacon is szilárdan elkötelezett e stratégia mellett.

   Az „ázsiai MicroStrategy” néven ismert Metaplanet úgy pozícionálja magát, hogy kihasználja a Bitcoin bevezetésének jövőbeli hullámait. Ez a stratégiai pozícionálás lehetővé teheti a vállalat számára, hogy jelentős előnyökre tegyen szert a Bitcoin elfogadottságának és értékének potenciális növekedésével az elkövetkező években.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..