A legjobb kriptokártyák 2024 | Crypto betéti és hitelkártyák

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A kriptohitel- és betéti kártyák olyan innovatív eszközöket képviselnek, amelyek kapcsolatot teremtenek a kriptopénz és a hagyományos költési módszerek között. A kripto betéti kártyákkal a felhasználók kriptopénzzel tölthetik fel a kártyájukat, amelyet aztán hagyományos valutaként konvertálnak és költenek el.

A másik oldalon a kriptohitelkártyák helyi valután alapuló hitelkeretet kínálnak, így a felhasználók a hagyományos jutalompontok helyett kriptopénzben szerezhetnek jutalmakat, amelyek visszafizetése minden számlázási ciklus végén esedékes.

Ez a cikk a legjobb kriptokártyák listáját mutatja be, és fontos információkat közöl róluk.

A legjobb kriptokártyák listája

 1. Bybit bankkártya
 2. Nexo Hitelkártya
 3. Crypto.com bankkártya
 4. CryptoWallet.com betéti kártya
 5. Coinbase betéti kártya
 6. Wirex betéti kártya
 7. BitPay betéti kártya
 8. Gemini Hitelkártya
 9. Ledger Hitelkártya
 10. Venmno Hitelkártya

A legjobb kripto betéti és hitelkártyák áttekintése

Ez az áttekintés a piacon elérhető legjobb kripto betéti kártyákra és a legjobb kriptohitelkártyákra összpontosít. Célunk, hogy alapos összehasonlítással segítsük a felhasználókat abban, hogy megalapozott döntést hozzanak arról, hogy melyik kártya felel meg pénzügyi igényeiknek és életstílusuknak, biztosítva számukra a legjobb funkciók és szolgáltatások előnyeit ebben az innovatív pénzügyi térben.

Bit bankkártyával

A Bybit kártya a Bybit kriptovaluta tőzsde által kibocsátott kriptó betéti kártya, amellyel világszerte több millió üzletben készpénzként költheti el kriptóállományát. Integrálódik a Bybit számláddal az egyszerű feltöltés érdekében, jutalmakat kínál a kriptoköltségekért, és a biztonságot helyezi előtérbe. Emellett virtuális és fizikai változatban is elérhető, költési szintekkel, és az alkalmazáshoz személyazonosság-ellenőrzésre van szükség. Jelenleg azonban csak az EGT-re és Ausztráliára korlátozódik.

Bybit betéti kártya.

Tulajdonságok:

Kényelem: Fizessen kriptót közvetlenül bármely Mastercard kereskedőnél, online vagy az üzletben.
Biztonság: A Bybit olyan biztonsági intézkedéseket alkalmaz, mint az EMV 3DS technológia, hogy megvédje a pénzét.
Flexibilis finanszírozás: A Bybit finanszírozási számlája a kártyás tranzakciók forrása. A számládon lévő kriptót a vásárláskor automatikusan fiat valutára (például USD-re) konvertáljuk.
Megosztó program: A Bybit jutalmazási programot kínál olyan funkciókkal, mint:

 • Cashback a vásárlások után (az arányok változhatnak)
 • Kedvezményes előfizetések kiválasztott szolgáltatásokhoz

Díjak:

Tranzakciós díjak: A legtöbb tranzakció esetében nincsenek, de egyes ATM-üzemeltetők felszámíthatnak pénzfelvételi díjakat.
Automata díjak: A havi első 100 EUR/GBP értékű készpénzfelvétel esetén ingyenes, utána 2%-os díj kerül felszámításra.
Konverziós díjak: Amikor a kriptodat fiatra konvertálják egy vásárláshoz, felárat számíthatnak fel.
Kártya kibocsátási díj: A virtuális kártya esetében nincs, de a fizikai kártya esetében van egy kis díj (kb. 5 EUR/GBP/USDT) (változhat).

A mi ítéletünk:

A legjobb általános kriptokártya, amely olyan felhasználókra szabott, akik értékelik a napi kriptókiadások egyszerűségét és kényelmét, egyszerű integrációt kínál a Bybit számlákkal, és a legtöbb tevékenységnél nem kell tranzakciós díjat fizetni.

Nexo hitelkártya

A Nexo kártya egy különálló kriptohitelkártya, amely egy Nexo számlához kapcsolódó, kétmódú Mastercardot tartalmaz. A Nexo kártyával nincs szükséged jó hitelminősítésre, mivel a Nexo kártya a Nexo számládon tárolt kriptopénzed értékét használja a hitelkeret megadásához. Kétféleképpen használhatod: hitelkártyaként, hogy elköltsd a kriptovalutád egy részét anélkül, hogy eladnád, vagy betéti kártyaként, hogy közvetlenül költsd el a kriptovalutádat vagy a hagyományos pénzedet. 

A vásárlásai után olyan jutalmakat ad, mint a cashback, amelyet Bitcoinban vagy a Nexo saját tokenjében kaphat. Emellett a kriptopénzeden továbbra is kamatot kereshetsz, még akkor is, ha azt a kártya fedezeteként használod. Más hitelkártyákkal ellentétben pedig akkor fizetheted vissza a tartozásodat, amikor csak akarod, mindenféle extra díj nélkül.

Nexo Hitelkártya

Tulajdonságok:

Hitelkeret a kriptókra: Költsön a Nexo számláján tartott kripto fedezet értékén alapuló hitelkeret segítségével.
Flexibilis törlesztés: A hitel módban történő vásárlásokhoz nem szükséges minimális havi törlesztés.
Kettős üzemmód: Váltson a Hitel üzemmód (a hitelkeret használata) és a Terhelési üzemmód (a kripto egyenlegének közvetlen elköltése) között a nagyobb rugalmasság érdekében.
Megváltási program: Keressen készpénzvisszatérítést Bitcoinban vagy más kriptovalutákban a vásárlásai után.

Díjak:

Potenciális díjak: A díjstruktúra összetett lehet, ezért vegye figyelembe ezeket:

 • A hitelkeret kamatlábai (a Hitel-érték aránytól függően változik)
 • .Szórási díjak a kriptó fiatra történő átváltásakor a Hitel módban történő vásárlásoknál.
 • Potenciálisan alacsonyabb díjak a NEXO tokenek birtoklásával elért magasabb hűségszintekkel.

A mi ítéletünk:

A Nexo Debit Card kiemelkedik magas szintű biztonsági intézkedéseivel, és biztonságos módot nyújt a kriptokártyák nyugodt elköltésére, ráadásul a vásárlások után jutalmakat is szerezhetünk.

Crypto.com bankkártya

A Crypto.com Visa kártya egy univerzális betéti kártya, amely lehetővé teszi, hogy kriptopénzkészletét bárhol elköltse, ahol a Visa elfogadja. A Crypto.com egyenlegedből finanszírozott kártya zökkenőmentes kriptovaluta átváltást biztosít fiat valutára, így világszerte több millió helyen használható.

A kártya olyan vonzó előnyöket kínál, mint az akár 5%-os CRO jutalom a vásárlások után, nincs éves díj, és a népszerű előfizetéseknél visszatérítéseket biztosít. Bár a kártyának nincs kibocsátási díja, egyes tranzakciók díjkötelesek lehetnek. A kártya hatékony hidat képez a digitális és a hagyományos pénzügyek között, és praktikus módot kínál a kriptovaluták mindennapi tranzakciókban való felhasználására.

Crypto.com betéti kártya.

Tulajdonságok:

Jutalmak: A költéseidért kriptopénz jutalmakat szerezhetsz. Az arány a kártya szintjétől függ, a Midnight Blue nem kínál semmit, az Obsidian pedig akár 8%-ot is. A jutalmak kifizetése CRO tokenekben történik.
Fémkártyák: A Midnight Blue kártya kivételével, amely műanyag, minden szint fémből készült.

Airport Lounge hozzáférés: A magasabb szintű kártyák a Priority Pass-on keresztül hozzáférést biztosítanak a reptéri várókhoz.
Streaming szolgáltatási kedvezmények: A magasabb szintű kártyákkal egyes streaming szolgáltatásokért kedvezményeket kaphat.
Ingyenes ATM-kivételek: Havi ATM-kivételi limitet kap díjmentesen. A limit a kártyaszintektől függően változik.
Virtuális kártya: Minden szinthez tartozik egy virtuális kártya, amelyet online vásárlásokhoz használhat.
Egy érintés nélküli fizetés: Minden kártya támogatja az érintés nélküli fizetést.

Díjak:

Kártyacsere: Az elveszett vagy ellopott kártya pótlásának díja van. Ez a díj a kártyaváltozattól függően változik, a Midnight Blue esetében 45,01 £-tól 50 £-ig terjed.
Hitelkártyával/betéti kártyával történő feltöltés: A kártya hitel- vagy betéti kártyával történő feltöltésekor 1%-os díjat számítunk fel.
ATM díjak: A kripto.com maga nem számít fel díjat az ATM-kivételekért, de az ATM-üzemeltető esetleg igen.

A mi ítéletünk:

A Crypto.com Debit Cart a legjobb választás azok számára, akik széleskörű jutalmakra vágynak, többek között akár 8%-os visszatérítésre CRO tokenekben, reptéri várókba való belépésre és még sok másra, különböző szintekkel a különböző igényeknek megfelelően.

CryptoWallet.com bankkártya

A CryptoWallet.com kártya egy kriptó betéti kártya, amely úgy működik, mint egy hagyományos betéti kártya, lehetővé téve, hogy kriptóját közvetlenül költse el a boltokban és online, vagy készpénzt vegyen fel ATM-ből. Olyan egyedülálló funkciókkal rendelkezik, mint például a több mint 800 kriptovaluta konverzió nélküli elköltése, akár 3%-os kriptopénz-visszatérítés a vásárlások után, és a piacon a legalacsonyabb tranzakciós díjakkal rendelkezik. Még egy virtuális kártyát is kaphatsz azonnali online használatra.

CryptoWallet.com betéti kártya.

Tulajdonságok:

Direkt kripto költés: Közvetlenül költheti el kriptóállományát anélkül, hogy először át kellene váltania azt fiat pénznemre. Ezzel potenciálisan megtakaríthatja a konverziós díjakat.
Széles körű kriptó támogatás: A kártya a kriptovaluták széles skáláját támogatja, így nagyobb rugalmasságot biztosít kriptovaluta-tartalékaid felhasználásában.
Real-time konverzió: A tranzakciókat valós idejű piaci árfolyamon konvertáljuk, így biztosítva a költéseid átláthatóságát.
Megváltási program: A $SPEND tokenek, a CryptoWallet.com natív tokenjének, a $SPEND tokenek feltétezésével jutalmakat szerezhet kriptóban. A magasabb tétfokozatok jobb cashback arányokat (akár 3%) szabadítanak fel. Emellett tétjuttatásokat is szerezhetsz (akár további 6%).

Díjak:

Míg a CryptoWallet.com kiemeli, hogy nincs konverziós díj, más lehetséges díjakat is figyelembe kell venni: Éves díjak (a szintek és díjak részletei változhatnak).

 • Tranzakciós díjak (0,8%).ATM-kivételi díjak (az ATM-üzemeltető által felszámított díjak).
 • $SPEND token tétkövetelmények a magasabb jutalmazási szintekhez (a tét a kriptod zárolását jelenti egy bizonyos időre).

A mi ítéletünk:

Ideális azok számára, akik inkább közvetlenül költik kriptójukat, elkerülve a konverziós díjakat, és élvezve a támogatott kriptovaluták széles választékát.

Coinbase bankkártya

A Coinbase kártya egy népszerű kriptó betéti kártya, amelyet a Coinbase kriptovaluta tőzsde bocsát ki. Ez a kártya megkönnyíti a kriptopénz elköltését a mindennapi vásárlásokra. Összekötheted a Coinbase számláddal, és Bitcoin, Ethereum vagy USDC felhasználásával bárhol használhatod, ahol a Visa kártyákat világszerte elfogadják. Ez azt jelenti, hogy nem kell előbb eladnod a kriptovalutádat, így nem maradsz le, ha később emelkedik az értéke.

Plusz, a Coinbase Card kezelése egyszerű. A Coinbase alkalmazáson keresztül mindent megtehetsz, például ellenőrizheted a tranzakcióidat és pénzt adhatsz hozzá a Coinbase számládról. Végül pedig a Coinbase szabványos intézkedéseket alkalmaz a pénzed biztonsága érdekében, és a kártya speciális technológiával rendelkezik, amely védelmet nyújt, amikor az üzletekben használod.

Coinbase betéti kártya.

Tulajdonságok:

Kényelem: Költse kriptovaluta vagy USDC egyenlegét közvetlenül bármely Visa kereskedőnél, online vagy üzletben.
Biztonság: A Coinbase biztonsági intézkedéseket vezet be a pénzeszközök védelme érdekében.
Flexibilis finanszírozás: Ön választja ki, hogy melyik kriptovaluta vagy USDC tárcát kapcsolja a kártyájához a költéshez.
Jutalomprogram: Bár a Coinbase nem kínál hagyományos cashback programot, kriptopénzben jutalmat szerezhetsz, ha úgy döntesz, hogy meghatározott kriptopénzeket költesz el forgó jutalmazási időszakokban. A jutalom százalékos mértéke a választott kriptótól függően változhat.

Díjak:

Tranzakciós díjak: A kártyaegyenleg felhasználásával történő vásárlásoknál nincs. Az ATM-üzemeltetők azonban kivételi díjat számíthatnak fel.
ATM-díjak: Havonta legfeljebb 200 $ értékű készpénzfelvételig ingyenes, utána 2,5%-os díj kerül felszámításra (változhat).
Átszámítási díjak: Amikor kriptodat fiat valutára váltják át vásárláskor, felárat számíthatnak fel.

A mi ítéletünk:

A legjobb választás az azonnali kripto-fiat konverzióhoz, így könnyen költhetünk kriptót a mindennapi vásárlásokra, és rugalmasan választhatjuk ki, hogy melyik kriptotárcát használjuk.

Wirex bankkártya

A Wirex kártya egyesíti a hagyományos bankkártya kényelmét a kriptovaluta rugalmasságával. A kriptovalutát közvetlenül használhatja online és bolti vásárlásokhoz anélkül, hogy előbb átváltaná, így díjakat takaríthat meg. Ráadásul a Wirex lehetővé teszi, hogy kamatot keress a kriptóállományodon. A Wirex világszerte működik, de egyelőre csak Visa betéti kártyát kínál, Mastercard opciót nem.

Wirex betéti kártya.

Tulajdonságok:

Könnyed kriptopénzköltés: Költsd kriptovalutáidat vagy stabilcoinjaidat közvetlenül, konverziós gondok nélkül.
Versenyképes árfolyamok: A Wirex azt állítja, hogy versenyképes árfolyamokat kínál a kripto konverziókhoz a vásárlások során.
Megváltási program: Keress kriptokészpénz-visszatérítési jutalmakat a költéseidért a többszintű Wirex hűségprogramjukon keresztül. A magasabb szintek jobb cashback arányokat kínálnak (akár 8% 2024 márciusától).
ATM kifizetések: Készpénzt vehet fel ATM-ből a kártyája egyenlegével, bár ezért díjakat számíthat fel.

Díjak:

Potenciális díjak: Bár a Wirex kiemeli a kripto-barát funkciókat, néhány díjat figyelembe kell venni:

 • Havi számlavezetési díjak bizonyos kártyaszintek esetén.
 • Tranzakciós díjak bizonyos kártyaakciók esetén (a részletekért nézze meg a weboldalukat).
 • ATM-kivételi díjak (az ATM-üzemeltető által felszámított díjak).

A mi ítéletünk:

Tökéletes az utazók számára, mivel versenyképes árfolyamokat, cashbacket biztosít a költések után, és zökkenőmentes valutaváltást biztosít, így javítva a globális költési élményt.

BitPay bankkártya

A Bitpay kártya egy előre fizetett Mastercard betéti kártya, amellyel kriptovalutát gyorsan átválthatsz hagyományos pénzre. Az átváltás után a pénz a kártyára kerül, és világszerte bárhol használható, ahol Mastercard betéti kártyát elfogadnak. A BitPay kártyát online vásárlásra és ATM-ből történő készpénzfelvételre is használhatja.

Tulajdonságok:

Fizessen kriptoval bárhol: Használja Bitpay kártyáját online és bolti vásárlások kifizetésére bármely Mastercard kereskedőnél.
Kényelmes feltöltés: Egyszerűen töltse fel kártyáját kriptoval a Bitpay wallet alkalmazásból.
Biztonság: A Bitpay biztonsági intézkedéseket vezet be az Ön pénzének védelme érdekében.
Instant Virtual Card: Azonnal kap egy virtuális kártyát az azonnali online költéshez.
Optionális fizikai kártya: Rendeljen fizikai kártyát a fizikai boltokban való további kényelem érdekében.

Díjak:

Tranzakciós díjak: Az USA-ban történő kártyás fizetés esetén nincs tranzakciós díj.
ATM díjak: 2,50$ díj az ATM vagy készpénzfelvételért az USA-n belül és kívül.
Átszámváltási díjak: 3%-os díj a valutaváltásért, ha az USA-n kívülre utazik.
Kártya-kibocsátási díj: A fizikai kártya megrendeléséért egy kis díj fizetendő (2024. március 18-tól kb. 10$).

Egyetértésünk:

A költséghatékonyságra összpontosító felhasználók számára készült, az Egyesült Államokon belüli felhasználók számára tranzakciós díjak nélküli előre fizetett kártyás megoldást kínál.

Gemini Hitelkártya

A Gemini kártya, amelyet az egyik legjobb kriptohitelkártyaként ismernek el, a WebBank bocsátja ki, és a Gemini kriptovaluta tőzsdével áll partnerségben. Éves díj nélkül, kriptovalutával jutalmazza a felhasználókat a mindennapi költekezésért, a benzin és az EV töltés után akár 4%, az étkezések után 3%, az élelmiszerek után 2%, minden más után pedig 1% visszatérítést kaphatnak, ami azonnal a Gemini számlájukra kerül.

A több mint 40 elérhető kriptopénz opcióval a felhasználók rugalmasan választhatják meg jutalmaikat. Emellett a kártya biztonsági funkciókat és kényelmes kezelést biztosít a Gemini alkalmazáson keresztül, így vonzó választás azok számára, akik maximalizálni szeretnék kriptohozamukat.

Gemini Hitelkártya.

Tulajdonságok:

Kriptopénz jutalmak: Akár 4%-os kriptopénz-visszatérítést szerezhetsz benzinkúti és EV töltő vásárlásokért, 3%-os visszatérítést étkezésekért, és 1%-os visszatérítést minden más vásárlásért.
Flexibilis jutalmak beváltása: Váltsd be jutalmaidat bármely, a Gemini platformon kereskedhető kriptopénzben.
Real-Time jutalmak: A jutalmak minden vásárlás után azonnal a Gemini számládra kerülnek.
Biztonság: A Gemini biztonsági intézkedéseket vezet be a kártyaadatok és kriptotartalékaid védelme érdekében.

Díjak:

Potenciális díjak: Bár nincs éves díj, vegye figyelembe ezeket

 • A nem minden hónapban teljes egészében kifizetett egyenlegekre a szokásos hitelkártya-kamatlábak vonatkoznak.
 • A külföldi tranzakciós díjak a kártya USA-n kívüli használatáért.

A mi ítéletünk:

A legjobb kriptokártya az azonnali kriptopénzjutalmakhoz, amelyek közvetlenül a számládra kerülnek, a biztonságra és a jutalmakhoz választható kriptopénzek kiválasztására helyezi a hangsúlyt.

Ledger (CL) kártya

A Ledger Card, más néven CL Card, egy betéti kártya, amelyet úgy terveztek, hogy zökkenőmentesen kapcsolódjon a Ledger hardvertárcához és a Ledger Live alkalmazáshoz. A biztonságos Ledger pénztárca és a mindennapi költések közötti összekötő kapocsként működve könnyedén átutalhat kriptopénzt a Ledger pénztárcájáról a CL Card számlájára, amelyet világszerte több millió Mastercardot elfogadó kereskedőnél használhat. A Ledger Live rendszerrel integrálva a CL Card lehetővé teszi, hogy kényelmesen, egy helyen kezelje a kártyáját, pénzt adjon hozzá a Ledger pénztárcájából, és nyomon kövesse a tranzakciókat. 

Kiegészítésképpen a kriptopénz azonnali átváltását kínálja fiat pénznemre a vásárlás helyén, bár ennek részleteit nem hozták teljesen nyilvánosságra. Érdemes megjegyezni, hogy bár a CL Card a Ledger biztonsági technológiáját használja, valójában egy különálló cég, a Baanx üzemelteti.

Ledger kártya (CL).

Tulajdonságok:

Elérhetővé teszi a kriptovaluták elköltését.
Biztosíték: Megengedi a kriptovaluták fedezetként való használatát, kölcsönök és egyéb szolgáltatások esetén.
Biztonságos tranzakciók: A Ledger technológiáján keresztül történnek.
Cashback: Készpénzvisszatérítés minden tranzakcióval.

Díjak:

Váltási díj: legfeljebb 1,5%
Átszámítási díj: kriptóról fiat valutára 2%
Kivonási díjak: kriptóról fiat valutára 2%
Kivonási díjak: a helyi ATM alapján kerülhet kiszámításra, beleértve a pénzfelvételi díjat és az ATM üzemeltetői díjakat

Egyetértésünk:

A legjobb kriptokártyás megoldás a Ledger hardveres pénztárcájának összekapcsolására a napi költésekhez, amely egyesíti a Ledger biztonságát egy kártya kényelmével, amellyel kriptót költhetünk több millió kereskedőnél.

Megoldás a kriptokártya használatához.

Venmo hitelkártya

A Venmo kártya egy Mastercard kriptokártya, amelyet a Synchrony Bank bocsátott ki a Venmo mobilfizetési alkalmazással együttműködve. Automatikus cashback jutalmakat kínál a költési szokások alapján – 3% a legfőbb kategóriában, 2% a következőben és 1% minden másban – éves díj nélkül. 

A kártya QR-kód funkciója leegyszerűsíti a számlák felosztását, és a Venmo alkalmazáson keresztül könnyedén kezelheti. Ne feledje azonban, hogy a kártya igénylése hitelképesség-ellenőrzést igényel, és minden hónapban kamatot kell fizetnie az esetlegesen áthozott egyenleg után.

Venmo betéti kártya.

Tulajdonságok:

Készpénzvisszatérítés akár 5%: Valamennyi jogosult vásárlás után készpénzvisszatérítést szerezhet, a legnépszerűbb költési kategóriák esetében magasabb arányban, amely minden hónapban automatikusan módosul.
Venmo integráció: Kártyatevékenységét és jutalmait közvetlenül a jól ismert Venmo alkalmazásban követheti nyomon.
Flexibilis jutalmak beváltása: Váltsa be a cash backet számlakivonat jóváírásra, utalja át Venmo egyenlegére azonnali költés céljából, vagy fektesse be kriptopénzbe (a rendelkezésre állás függvényében).
Egyedi QR-kód: Minden kártyán található egy QR-kód az alkalmazással történő egyszerű Venmo fizetéshez.

Díjak:

Potenciális díjak: Bár nincs éves díj, vegye figyelembe ezeket:

 • A kintlévőségekre a szokásos hitelkártya-kamatlábak vonatkoznak.
 • A külföldi tranzakciós díjak a kártya hazáján kívüli használatáért.

A mi ítéletünk:

A legjobb kártya, amellyel a készpénzvisszatérítést könnyedén, közvetlenül kriptóra válthatod, mindezt a Venmo alkalmazáson keresztül.

Mi az a kriptó betéti kártya?

A kriptobetéti kártyák a hagyományos betéti kártyákhoz hasonlóan működnek, de a bankszámlához való kapcsolódás helyett a kriptopénz tárcához kapcsolódnak. Feltöltöd őket kriptovalutával, és amikor vásárolsz, az ezzel egyenértékű fiat valutában kifejezett összeget automatikusan levonják a kripto egyenlegedből és kifizetik a kereskedőnek.

Pros

 • Költsd a kriptót közvetlenül: Könnyedén használhatod a meglévő kriptopénz állományodat a mindennapi vásárlásokhoz anélkül, hogy előzetesen készpénzre kellene váltanod.
 • Kényelem: Érvezze a bankkártyák széles körű elfogadottságát világszerte több millió kereskedőnél.
 • Potenciális jutalmak: Egyes kriptobetéti kártyák jutalmazási programokat kínálnak, amelyekkel készpénz-visszatérítést vagy még több kriptót kaphatsz a költéseidért.

Hátrányok

 • Kriptopénz ingadozás: A kriptopénz állományok értéke ingadozhat, így a kártyaegyenleg vásárlóereje változhat.
 • A konverziós díjak: A kártyahasználat során a tranzakció során előfordulhat, hogy a kriptovalutát fiat valutára kell átváltani, ami díjakkal járhat.
 • Korlátozott kriptótámogatás: Nem minden kriptobetéti kártya támogat minden kriptopénzt. Győződjön meg róla, hogy a kártya működik azokkal a kriptókkal, amelyeket költeni szeretne.

A kriptobetéti kártyák kényelmes módját kínálják a kriptovaluta-állományok elköltésének, de fontos tisztában lenni a lehetséges hátrányokkal, különösen a kriptovaluták szabálytalanságával és a kapcsolódó díjakkal.

A kriptokártyák használatának lehetőségeivel.

Mi az a kriptohitelkártya?

A kriptohitelkártyák bizonyos szempontból hasonlóan működnek, mint a hagyományos hitelkártyák. A kibocsátótól kap egy hitelkeretet a vásárlásokhoz, és a számlázási ciklus végén vissza kell fizetnie a felvett összeget és a kamatokat. Ahelyett azonban, hogy készpénz-visszatérítést vagy pontokat kapna, kriptopénzben, például Bitcoinban vagy Ethereumban kap jutalmat.

Pros

 • Earn Crypto a vásárlásokon: Ez a fő perk. A mindennapi költekezéssel kriptovalutát gyűjthetsz, így idővel potenciálisan növelheted a kriptóállományodat.
 • Tradicionális hitelkártya jellemzői: Még mindig megkapja a hagyományos hitelkártyák kényelmét és biztonságát, olyan funkciókkal, mint a vásárlási védelem és a csalásfigyelés.
 • Magasabb jutalmak lehetősége: A kriptoprémiumok potenciálisan magasabb hozamot kínálhatnak a hagyományos készpénz-visszatérítési programokhoz képest, ha a kriptopiac felértékelődik.

Hátrányok

 • Kriptopénzek volatilitása: A kriptopénz jutalmak értéke jelentősen ingadozhat, ami azt jelenti, hogy a jövőben kevesebbet is érhetnek.
 • Díjak: A kriptohitelkártyák gyakran éves díjakkal, tranzakciós díjakkal és esetleg jutalmak átváltási díjaival járnak. Ezek felemészthetik a bevételedet.
 • Korlátozott elérhetőség: A kriptohitelkártyák új terméknek számítanak, és még nem olyan széles körben kínálják őket, mint a hagyományos kártyákat. Lehet, hogy kevesebb lehetőség közül választhat.

A kriptohitelkártyák érdekes opciót jelenthetnek azok számára, akik a mindennapi költekezés során kriptovalutát szeretnének költeni és keresni, és akiknek nem okoz gondot a kriptovaluták eredendő volatilitása.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kriptohitel- vagy betéti kártyát

Vizsgálja meg a kártyával elérhető pénzfelvételi lehetőségeket, beleértve az ATM-kivételi limiteket, a díjakat és a hozzáférhetőséget. Győződjön meg róla, hogy a kártya olyan kényelmes pénzfelvételi módszereket kínál, amelyek megfelelnek az igényeinek, akár készpénzről, akár kriptovalutáról van szó.

Emellett fontos ellenőrizni, hogy a kártya széleskörű támogatást nyújt-e a különböző kriptovalutákhoz, biztosítva, hogy tartalmazza azokat a digitális eszközöket, amelyeket használni kíván.

Hogyan válasszunk kriptotárcát.

Támogatott kriptók

Nézze át a támogatott kriptovaluták listáját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kártya alkalmas az Ön által birtokolt vagy költésre használni tervezett eszközökre. A rugalmasság maximalizálása érdekében válasszon olyan kártyát, amely széles körű kriptopénz-támogatással rendelkezik.

Minimális tét

Egyes kriptokártyák megkövetelik a felhasználóktól, hogy bizonyos előnyökhöz vagy funkciókhoz való hozzáféréshez minimális mennyiségű kriptopénzt tegyenek fel. Fontolja meg, hogy hajlandó-e vállalni a szükséges tétet, és értékelje a kapcsolódó kockázatokat és jutalmakat.

Áttérítés (utazáshoz)

Ha utazáshoz tervezi használni kriptokártyáját vagy bankkártyáját, vegye figyelembe a valutaváltás folyamatát. Keressen olyan kártyákat, amelyek versenyképes árfolyamot és minimális átváltási díjat kínálnak a kártya külföldi használatakor. 

Egyes kártyák olyan funkciókat is biztosíthatnak, mint a több valutát tartalmazó pénztárca vagy a díjmentes valutaváltás, így ideálisak lehetnek a gyakran utazók számára, akiknek különböző valutákban kell költeniük.

Biztonság

A biztonság fontos, ha pénzügyi eszközökkel, köztük kriptokártyákkal foglalkozunk. Értékelje a kártyaszolgáltató által bevezetett biztonsági intézkedéseket, például a kétfaktoros hitelesítést, a titkosítási protokollokat és a csalásfelismerő rendszereket. 

Megfontolja továbbá, hogy a kártya kínál-e olyan funkciókat, mint a tranzakciós figyelmeztetések, a kártya befagyasztása vagy biztosítás a jogosulatlan tranzakciók vagy csalás ellen.

Végső gondolatok a legjobb kriptokártyákról: Debit &; Credit

A kriptokártyák terhelési és hitelezési lehetőségeket kínálnak. A betéti kártyák lehetővé teszik a meglévő kriptók elköltését hitelfelvétel nélkül, de az értékek változhatnak, és a költés korlátozott. 

A hitelkártyák kriptót használnak fedezetként, jutalmakat és több költést kínálnak, de figyeljünk a kamatlábakra és a piaci változásokra. Vegye figyelembe a díjakat, jutalmakat, biztonságot, elérhetőséget, támogatott kriptovalutákat és a kripto volatilitást.

Kérdés a kriptokártyákról

Hogyan működnek a kriptobetéti kártyák?

A kriptobetéti kártyák lehetővé teszik, hogy a kriptopénzét úgy használja, mint a hagyományos pénzt egy kapcsolódó betéti kártyával.

Hogyan működnek a kriptohitelkártyák?

A kriptohitelkártyák segítségével elköltheti a kriptovaluta-állománya ellenében felvett pénzt.

Fizet-e adót a kriptokártyák után?

A kriptokártyákra vonatkozó adószabályok eltérőek, ezért a legjobb, ha adószakértővel konzultál.

Mire jó a kriptokártya?

A kriptokártyák megkönnyítik a kriptopénz elköltését a mindennapi vásárlásokra.

Miért érdemes kriptokártyát beszereznem?

A kriptokártya kényelmet és rugalmasságot kínál a kriptopénz használatához, esetleg jutalmakkal együtt.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára