Top kripto

  A kripto fogja uralni a mesterséges intelligencia korszakát: Balaji Srinivasan elmagyarázza, miért.

  A Coinbase korábbi vezetője, Balaji Srinivasan úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia (AI) korszakában a kriptopénz lesz az elsődleges pénzforma.

  Srinivasan megosztotta egymillió követőjével az X közösségi médiaplatformon, hogy a kriptót a „digitális szűkösségnek”, az AI-t pedig a „digitális bőségnek” tartja. Ugyanakkor rámutat, hogy az AI nem fog mindent bőségessé tenni.

  Kifejti: „Mi a pénz a generatív AI és a robotika korában? Lényegében kriptopénz lesz belőle. Ahogy az intelligencia elektromossággá alakul, úgy alakul át a pénz kriptopénzzé”.

  Íme a legfontosabb pontjai:

  1. Kriptopénz és szűkösség: Egy olyan világban, ahol az AI sok mindent bőségessé tesz, a kriptopénz bizonyíthatóan szűkös marad. Ez a szűkösség előnyös. Például a ritka kriptovaluták igazolni tudják az emberi személyazonosságot, amikor az AI-eszközökkel könnyen lehet hamisítani, hogy valaki ember.
  2. A pénz mint híd: A pénz összeköti a különböző gazdasági szereplőket. Nem kell fizetned a kezednek, hogy mozogjon, és nem kell fizetned a tulajdonodban lévő robotnak sem. De egy más tulajdonában lévő robot használatáért fizetni kell. Így egy érmét kell küldened, hogy feloldhasd és használd azt a robotot.
  3. Folyamatos szűkösség: A magas szintű szűkösség nem tűnik el, így a pénzre továbbra is szükség van. A szűkösség számos típusa azonban eltűnhet. Például a helyhez kötött háztartási robotokat, mint például a mosógépek, mobil háztartási robotok válthatják fel, amelyek képesek járni és különböző feladatokat ellátni.

  Srinivasan azt is megemlíti, hogy a web3 háttértárak, mint például a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH), jobb biztonságot nyújtanak bármelyik web2 rendszerhez képest. Azt állítja, hogy az AI korában a szűkösség legmeghatározóbb formája a kripto magánkulcsok lesznek, amelyeket a robotok és automatizált rendszerek vezérlésére fognak használni.

  Összefoglalva, Srinivasan egy olyan jövőt vizionál, ahol a kriptopénzek a gazdasági tranzakciókat támasztják alá a mesterséges intelligencia által uralt világban, garantálva a biztonságot és fenntartva a szűkösség fogalmát.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..