A Google keresések robbanásszerűen emelkedik, ahogy a Solana 200 dollár fölé emelkedik

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Solana (SOL) nevezetesen a 2023-as év második felében az egyik legtöbbet tárgyalt digitális eszközként vésette be a nevét az élénk kriptopiac második felében. A kriptopénz figyelemre méltó emelkedést élt meg értékében, szeptember végéhez közeledve szerény 20 dollárról indult, majd december végi év végi ünnepségek idejére figyelemre méltó 120 dollárra emelkedett.

Ez az exponenciális növekedés nem csak a piac rajongóinak figyelmét keltette fel, hanem aláhúzta a Solana robusztus életerejét is, még akkor is, amikor bizonyos működési kihívásokkal kellett szembenéznie. Ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a hálózat jelentős mértékű torlódást tapasztalt, ami a csomópontok között továbbított kommunikációban időnként 40 másodpercet is meghaladó késésekhez vezetett.

Ez azonban nem akadályozta meg a token progresszív lendületét. Ahogy belevágtunk 2024 első hónapjaiba, a Solana kitartott felfelé ívelő pályáján. Ez annak ellenére történt, hogy január közepén átmeneti visszaesést tapasztalt – egy olyan visszaesést, amely a szélesebb kriptopénz-tájképet érintette, miután zöld utat kapott kilenc spot Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alap (ETF) -, és sikerült nem csak talpra állnia, hanem új magasságokat is elérnie, és március közepére értéke lenyűgözően átlépte a 200 dolláros küszöböt.

Solana elérte a globális keresési érdeklődés csúcsát

Az árfolyam-emelkedéssel párhuzamosan a Solana népszerűsége is megugrott a nagyközönség körében. A Google (NASDAQ: GOOGL) Trends adatai azt mutatják, hogy a SOL iránti globális kíváncsiság páratlan csúcsra emelkedett, a keresőmotor elemzései globális szinten 100-as tökéletes pontszámot mutatnak, és nevezetesen több régióban először érte el ezt a csúcsot.

A Google Trendsből származó adatokból kiderül, hogy a Solana népszerűsége két kulcsfontosságú időszakban ugrott meg az egekbe: az újév kezdetén és március első napjaiban. A megnövekedett népszerűség mindkét időszaka egybeesik a kriptopénz árfolyamának jelentős emelkedésével. A keresési érdeklődés legjelentősebb megugrása február 17-től kezdődően volt megfigyelhető, és március 17-én a 100-as csúcsértékben csúcsosodott ki.

A történelmi adatokra visszatekintve a keresési érdeklődés rekordját ezt megelőzően, mintegy három évvel korábban, 2021 szeptemberében állították fel, amikor a keresési érdeklődés elérte a lenyűgöző 84-es értéket.

Emellett a technológiai óriáscég elemzései az érdeklődés érdekes földrajzi eloszlását mutatják: Málta vezeti a SOL iránt legjobban érdeklődő országok listáját, de Spanyolország, Mauritius, Grúzia és a Kínai Népköztársaság is figyelemre méltó kíváncsiságot mutat a token iránt.

Érdekes azonban megjegyezni, hogy miközben a Solana globális szinten rekordokat döntöget, az amerikai köztudatban való jelenléte viszonylag szerény marad, a Google Trends pontszáma 18 körül mozog.

Solana árdiagram

A Solana közelmúltbeli népszerűségének növekedését jól alátámasztják a teljesítménymutatók. Az elmúlt 52 hét során a token értéke rendkívüli mértékben, 822,27%-kal emelkedett, és az évről-évre (YTD) vonatkozó adatok robusztus 98,49%-os növekedést tükröznek a zöldben.

A token teljesítménye a közelebbi időkeretekben is hasonlóan lenyűgöző. Az elmúlt hónapban a Solana 88,86%-kal emelkedett, az elmúlt héten pedig 40,30%-os növekedéssel büszkélkedhet. Csak az elmúlt 24 órában további 7,64%-os emelkedésnek lehettünk tanúi, ami az árfolyamot a jelentés időpontjában 208,01 dollárra emelte.

A Solana 2023 szeptemberének vége óta tartó rendíthetetlen és látszólag feltartóztathatatlan emelkedő trendje arra utal, hogy a piaci hangulat erős a javára. Ez arra utal, hogy a kriptopénz nem csak arra törekszik, hogy újra elérje, hanem hihető úton van ahhoz, hogy megdöntse korábbi, körülbelül 260 dolláros történelmi csúcsát (ATH), amelyet eredetileg 2021 novemberében ért el.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára