A Bitcoin kitörésének pillanata: Utolsó esély a masszív emelkedésre?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bitcoin (BTC) jelenleg a 65 000 dolláros küszöb alatt stabilizálódik, ami most az új ellenállási szintnek számít. A piaci szereplők aktívan vizsgálják egy olyan árfolyampadló azonosításának lehetőségét, amely stabilizálhatja a valutát, és potenciálisan katalizálhat egy újabb emelkedő trendet.

Ezzel összefüggésben a TradingShot neves kriptopénz-kereskedelmi szakértője a TradingView április 29-i bejegyzésén keresztül részletes észrevételeket tett a Bitcoin jelenlegi helyzetéről. A szakértő külön kiemelte a Bollinger-szalagok (BB) alsó határának közelgő értékelését egy háromnapos grafikonon.

Ez az értékelés, amely három hónap óta először fordul elő, arra utal, hogy a BB és az alsó határai közötti tömörülés fokozódik, ami hagyományosan egy potenciális fordulópontot jelez, ahol az árak emelkedni kezdenek.

Az elemzésből úgy tűnik, hogy a Bitcoin a bikás kilátások jeleit mutatja. A kriptovaluta a 2022 novemberi mélypontjaitól kezdve meredeken emelkedő pályát mutatott, ami az erős optimista piaci hangulatot hangsúlyozza.

Az elemzésben részletesebben kifejtve, a Fibonacci kiterjesztési szintek alkalmazásával az elemző megfigyelte, hogy a Bitcoin felfelé irányuló mozgása erőteljes volt, és 2024 március közepén jelentős csúcsot ért el, amely meghaladta az 1,5 Fibonacci-jelzőt. Előre tekintve a szakértő egy folytatódó bikafázist jósol, amelynek során a Bitcoin nem csak elérheti, hanem esetleg meg is haladhatja a 2,0 Fibonacci-szintet.

A Bitcoin kitörési pillanata

A Bitcoin potenciális 75%-os növekedése

Ezt követően az elemző azt javasolta, hogy ezek a technikai mutatók megalapozzák a 110 000 dolláros ambiciózus árcél elérését, ami a jelenlegi piaci árhoz képest körülbelül 75%-os potenciális emelkedést jelent.

„Az 110.000 dollár nagyon reális cél ilyen körülmények között, és nem szabad figyelmen kívül hagynunk a BB szélesség (BBW) alján konszolidálódó értéket sem, ami ismét magas bikás aktivitással és felhalmozással függ össze, amikor a BB zöld vonalán történik” – mondta a szakértő.

Jelenleg a Bitcoin támogatói erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a kriptopénz árfolyamát a 60 000 dolláros szint felett tartsák. Érdemes megjegyezni, hogy egyes piaci elemzők, köztük Alan Santana, úgy vélik, hogy a Bitcoin jelentős eladásokkal nézhet szembe mindaddig, amíg 64 560 dollár alatt marad.

Mindazonáltal a Bitcoin folyamatos konszolidációja közepette érezhető a bizonytalanság, hogy valóban megtalálta-e a mélypontját. Ezzel párhuzamosan a főbb piaci szereplők aggodalmukat fejezik ki a Bitcoint érintő uralkodó medvés tendenciákkal kapcsolatban, a jelenlegi ármozgásokat a legutóbbi feleződést követő korrekcióknak tulajdonítva.

Bitcoin árelemzés

A legfrissebb frissítések szerint a Bitcoin árfolyama 62 241 dolláron áll, csak a mai napon közel 2%-os csökkenést tapasztalva. Az elmúlt héten a Bitcoin árfolyama több mint 5%-ot esett.

A Bitcoin potenciális 75%-os növekedése

Ilyen körülmények között a kriptopénzpiacon belül mind a bikák, mind a medvék élénken figyelik, hogy megállapítsák, melyik irány fogja uralni a Bitcoin lendületét a közeljövőben.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára