Top kripto
  Top kripto

   $9.6B Bitcoin Move: Az Mt. Gox hitelezők végül kifizetésre kerülnek?

   Az Mt. Gox, az összeomlott kriptopénz-tőzsde 9,62 milliárd dollár értékű bitcoint helyezett át egy új tárcába, ami felcsillantotta a hitelezők reményeit.

   A 141 686 Bitcoint az „1Jbez” tárcába konszolidálták különböző más, az Mt. Goxhoz kapcsolódó hideg tárcákból.

   Ezek az átutalások azt sugallják, hogy a felhasználók, akik 2014 óta nem férhettek hozzá a pénzükhöz, amikor az Mt. Gox felfüggesztette a kereskedést és a pénzkivételt, talán végre visszakapják a pénzüket.

   Ez az első on-chain pénzmozgás a tőzsdéről több mint öt év óta. Ez összhangban van az Mt. Gox azon terveivel, hogy 2024. október végéig visszafizeti a hitelezőknek.

   Mt. Gox Bitcoin fogadási tartalék

   Anndy Lian blokklánc-szakértő és szerző szerint a konszolidáció valószínűleg arra utal, hogy az Mt. Gox vissza akarja fizetni a felhasználóit. Lian elmondta:

   „Ez az első eszközmozgás az Mt. Gox hideg tárcáiból több mint öt év óta. Szerény véleményem szerint ez valószínűleg része annak a tervnek, hogy az eszközöket még az ígért 2024. október 31-i határidő előtt visszaosszák a hitelezőknek”.

   Nem sokkal a jelentések után az Mt. Gox rehabilitációs megbízottja, Nobuaki Kobayashi megerősítette, hogy a konszolidáció a tőzsde visszafizetési terveinek része. Azt azonban nem pontosította, hogy a visszafizetések mikor kezdődnek. Kobayashi egy május 28-i közleményében azt írta:

   „A rehabilitációs vagyonkezelő felkészül a kriptopénz-rehabilitációs követelések azon részének visszafizetésére, amelyhez kriptopénz tartozik. Mivel a rehabilitációs vagyonkezelő folytatja a fenti visszafizetések előkészítését, kérjük, várjon egy ideig, amíg a visszafizetések megtörténnek”.

   A jelenlegi határidő azonban további késedelemmel járhat. A határidőt 2023 szeptemberére tűzték ki, egy hónappal azelőtt, hogy az Mt. Goxnak eredetileg 2023. október 31-ig kellett volna visszafizetnie a hitelezőknek.

   Az Mt. Gox több mint 9,4 milliárd dollár értékű bitcoinnal tartozik mintegy 127 ezer hitelezőnek. Ők több mint 10 éve várnak arra, hogy visszakapják a pénzüket, miután a tőzsde 2014-ben többszörös észrevétlen hackertámadás miatt összeomlott.

   Az Mt. Gox volt az egyik első kriptopénz-tőzsde, és egykor az összes blokklánc-kereskedés több mint 70%-át bonyolította le.

   Egy 2011-es nagyszabású hackelés vezetett az oldal 2014-es összeomlásához. Ez körülbelül 24 000 hitelezőt érintett, és 850 000 BTC elvesztését eredményezte.

   A piacok reagálnak az Mt. Gox lehetséges visszafizetésére

   Az Mt. Gox átutalások első csoportját követően a Bitcoin árfolyama május 28-án 2%-ot esett, és napi mélypontra, 67 500 dollár alá esett, mielőtt a CoinMarketCap szerint valamivel 68 000 dollár fölé emelkedett.

   Piaci reakciók az Mt. Gox potenciális visszafizetésére

   Lian szerint ez a csökkenés azt jelezheti, hogy a piac számol az Mt. Gox esetleges visszafizetésével:

   „A piac enyhén medvés hangulatban reagált ezekre a mozgásokra, mivel a Bitcoin árfolyama az átutalás után mintegy 2,1%-kal 67 505 dollárig esett. Ennek oka lehet a hitelezők által gyakorolt eladási nyomás várakozása, amint megkapják a visszafizetéseket”.

   Az enyhe áresés ellenére Lian szerint egy esetleges visszafizetés megoldaná a kriptoipar egyik legégetőbb, régóta fennálló problémáját.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..