Top kripto
  Top kripto

   $3 Billion ETH eltűnik a tőzsdékről a SEC ETF jóváhagyása után

   Alig több mint egy hete, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) jóváhagyta az Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapokat (ETF), a kriptopénz tőzsdék jelentős ETH kiáramlást tapasztaltak. Ez rávilágít a szabályozói döntések piaci viselkedésre gyakorolt hatására.

   Miután a SEC május 23-án jóváhagyta az Ethereum spot ETF-eket, 2024 május 23-án körülbelül 777 000 ETH, mintegy 3 milliárd dollár értékben vonult ki a kriptotőzsdékről. Ali Martinez kriptokereskedési szakértő június 2-án osztotta meg ezt az adatot egy bejegyzésben.

   Ethereum-egyensúly a tőzsdék között

   A Martinez által bemutatott Glassnode grafikon az összes kriptotőzsdén az Ethereum teljes egyenlegének jelentős csökkenését mutatja. Az egyenleg körülbelül 12,5 millió ETH-ra csökkent, ami egybeesik az ETF jóváhagyását követő árfolyam-emelkedéssel.

   Az Ethereum ETF hatása

   Az Ethereum ára május 20-án kezdett emelkedni. Ez nem sokkal azután történt, hogy a Bloomberg vezető ETF-elemzője, Eric Balchunas és kollégája, James Seyffart 75%-os esélyt becsült a spot Ethereum ETF jóváhagyására, a korábbi 25%-ról.

   Ez idő alatt Martinez azt is megjegyezte, hogy az Ethereum bálnák 110 000 ETH-t vásároltak, mintegy 341 millió dollár értékben. Ez a vásárlási hullám a május 20-i posztját megelőző 24 órán belül történt, ami azt jelzi, hogy az ETF jóváhagyását várva a nagy tulajdonosok fokozott érdeklődése megnövekedett.

   Összességében az Ethereum jelentős kivonása a tőzsdékről arra utal, hogy a kriptokereskedők és befektetők igyekeznek biztosítani eszközeiket. Ez a további áremelkedésre és a tőzsdékre nehezedő eladási nyomás csökkenésére vonatkozó várakozás általában bullish indikátornak tekinthető.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..